Baptista Művészeti Napok 2021 – Koncertek és képzőművészeti kiállítás Tégláson

Ebben az évben immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a Baptista Művészeti Napok programsorozat.

Iskolánk, a II. Rákóczi Ferenc Magyar–Angol Baptista Általános Iskola és AMI, idén két hangversennyel és egy képzőművészeti kiállítással is csatlakozott ehhez a programsorozathoz.

November 24-én az akkordikus és a vonós tanszak hangversenyét láthattuk, november 25-én pedig a fúvós és billentyűs tanszakon tanuló diákjaink is bemutatót tartottak. Zenészpalántáink nagy izgalommal mutatták be kis darabjaikat, ami azért is volt igen nehéz számukra, mert a vírushelyzet már két éve nem teszi lehetővé, hogy nagy közönség előtt is szerepelhessenek. Hangversenyeink online kerültek megtartásra.

A teljes koncert az iskola YouTube-csatornáján tekinthető meg.

A hét folyamán megtekinthető volt a képzőművészet tanszakos tanulók rajzaiból készült kiállítás is, melyre több mint 70 alkotással készültek. A kiállított alkotásokon látható, hogy foglalkoztak őszi témákkal, festettek faleveleket, az avar lakóit, napraforgókat, de a zene és az állatok világnapjához is kapcsolódnak munkáik. A képek elkészítése során használtak vízfestéket, temperát, de olajpasztellel és porpasztellel is szívesen dolgoztak. A felső tagozaton egy izgalmas technikát is kipróbálhattak a lelkes diákok, mégpedig a linóleummetszést. Ebből is láthatunk ízelítőt. Emellett láthatunk különböző pályázatokra készített munkákat is, és rajzoltak op-art képeket is.

Megtisztelő számunkra, hogy bekapcsolódhattunk ebbe a rendezvénysorozatba, mely mindannyiunk számára fontos művészeti, szellemi és lelki értékeket közvetít.

Tuncsikné Fekete Kinga intézményegység-vezető