Baptista Művészeti Napok 2021 – Művészeti díjátadó ünnepség

Baptista művészeti díjátadó ünnepség

A Magyarországi Baptista Egyház vezetősége ötödik alkalommal fejezte ki elismerését a baptista közösség művészei felé. A művészeti díjak átadására november 27-én, szombaton délelőtt 10 órakor a Magyar Tudományos Akadémia Kodály-termében került sor. Mivel a járványhelyzet tavaly kétszer is akadályt állított az ünnepség lebonyolítása elé, így ebben az évben a 2020-as esztendő díjazottjai kapták meg kitüntetéseiket. Az ünnepséget Háló Gyula kommunikációs szaktitkár nyitotta meg, köszöntőt Papp János egyházelnök mondott. A díjakat Papp János és Durkó István missziói igazgató adták át. A díjak átvételét követően a díjazottak osztották meg gondolataikat és érzéseiket az ünneplő közönség előtt.

Dr. Meláth Andrea, Baloghné Kovács Magdolna, Mikes Anna, Bögös Gabirella Hanna

Dr. Meláth Andrea Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész, operaénekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének tanszékvezető docense részére kimagasló zeneművészi és zenepedagógiai munkássága és eredményei elismeréséül a Magyarországi Baptista Egyház vezetősége a 2020 Baptista Művésze díjat adományozta.

Baloghné Kovács Magdolna okleveles ének-zene tanár, szolfézs-zeneelmélet és zeneirodalom-tanár, karnagy részére kimagasló zenepedagógiai munkássága és eredményei elismeréséül a Magyarországi Baptista Egyház vezetősége a 2020 Baptista Művésztanára díjat adományozta.

2020 Fiatal Baptista Művésze Mikes Anna okleveles látvány- és jelmeztervező lett kimagasló képzőművészeti munkássága és eredményei elismeréséül.

2020 Fiatal Baptista Művésztanára díjban kimagasló zenepedagógiai munkássága és eredményei elismeréséül Bögös Gabriella Hanna okleveles gordonkatanár részesült.

A program további részében Durkó István igei gondolatai következtek a művészet és a misszió kapcsolatáról. Befejezésül pedig egy rövid művészeti blokk örvendeztette a jelenlévőket. Ács Dominika fuvolaművész Debussy Syrinx című művét játszotta. Mikes Balázs teológus, grafikus rövid előadást tartott Prédikáló festmények címmel. Mohai Zsófia oboaművész, 2019-ben az év fiatal baptista művésze Ennio Morricone szerzeményét játszotta a Misszió című filmből, az oboaszólót. Az ünnepséget Háló Gyula zárta be, majd a fogadásra került sor.

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak! A Comenius Ház munkatársai:

Háló Gyula, Antal Saci, Kovács Viktória, Murányi-Kovács Anita, Papp Szabolcs, Szommer Hajnalka