Baptista Művészeti Napok 2020 – Mókus – Zene – Néptánc

A Baptista Művészeti Napok 2020 programsorozatához az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola tanulói rendhagyó módon csatlakoztak a járványhelyzet miatt. A zene tanszakosok a szokásos őszi hangversenyük megrendezése helyett tanáraik segítségével videófelvételeket készítettek és küldtek el nekünk a Comenius Házba. A felvételek arról tanúskodnak, hogy a művészetek szeretete, a művészetekkel való foglalkozás motivációja és a lendület, amely őket hajtja, a szokatlan körülmények között sem hagyott alább.

Az ütősök mindkét darabja tartalmaz sok-sok improvizációt, a növendékek szabadon szárnyalhatnak. Kreativitásukat kihasználhatják, fejleszthetik. A vírus miatti korlátozásokban a zene gyógyerővel bír. A kamaszkorú fiataloknak a hangszertanulás egy kincs, amit egy olyan tanári kiválóság irányít, mint Madai Zsolt.

Get to it (Láss hozzá!) Imre Ákos Fábián

Soul souce (Lélekszósz) Menyhárt Gellért

Fülöp Boldizsár kiemelkedően tehetséges, szorgalmas csellistanövendékünk jelentkezett a XVI. Országos Friss Antal Gordonkaversenyre. Öröm és boldogság tanárnak, szülőnek egyaránt, amikor egy ifjú emberke, szabadidejét is feláldozva, alázattal és szorgalmasan gyakorol. Jelentkezés módja és ideje: online verseny 2020. október. Műsora: J. Haydn: D-dúr menüett. Tanára: Kovács-Sebestény Csilla

A szolfézs egy olyan tantárgy, amely átöleli a művészetet, amelyben jelen van a kéz, a fej és a szív. A gyerekekkel megismerteti a hangszerirodalmat, táncot, népzenét, képzőművészetet, irodalmat, művészettörténetet és még sorolhatnánk. Olyan művészeti információkhoz jutnak a növendékek az elméleti tudás megszerzése mellett, amelyeket ezeken az órákon kapnak. Közben a közösségek erősödnek, egymásra odafigyelnek, és ezt mind vidáman, jókedvűen élik át a Mókusban. A mostani egészségügyi helyzetben még nagyobb szükség van felhőtlen, játékos órákra, ahol a gyermekekben kialakult szorongások, akár félelmek feloldódnak. Minderről Orsi néni (Mezeiné Topa Orsolya) szolfézstanár gondoskodik. A szolfézs egy szerethető tantárgy.

Gyönyörű muzsika, a zene igazi gyógyír növendéknek, tanárnak egyaránt.
Sipos Gabriella átszellemülten szárnyal hegedűjén a hallgatóság örömére.
Fantasztikus tanára Cserta Ida Cecília.

Horváth Zsófia és Makovinyi Tibor hihetetlen odaadással és szeretettel foglalkoznak a Mókus iskola tanulóival.
Vidám, jókedvű próbák, a néptánc iránti rajongást mély elhivatottsággal ültetik be a gyermeki szívekbe-lelkekbe.

Hálásan köszönjük Topa Zoltánné művészeti igazgatóhelyettesnek, hogy a rendelkezésünkre bocsátotta ezeket a felvételeket.