Ihletett divattervezés

Varjú Ági vagyok. A MOME-n végeztem textiltervező szakon, most a mester képzést csinálom Jelmeztervező szakon. Dolgoztam a tavalyi évben Prágában egy kis divatcégnél, filmekben jelmezrészlegen, és színházi darabokon jelmez- és díszlettervezőként. Emellett bekerült egy csoporttársammal közös projektünk a The Link Contest döntőjébe, novemberben Cannes-ban lesz egy divatbemutatónk.

A fürdőruha és a mintája egy pályázatra készült, az inspirációja egy képzeletbeli nyaralás, amit egy csoporttársammal képzeltünk el. Minden minta és minden fürdőruha a nyaralásról egy-egy képeslap, egy-egy történettel.

A fenti képek a diplomamunkámról készültek, melyeket Czimra Gyula Enteriőr vázával című képe ihlette. Ez egy szobát ábrázol tele szimbólumokkal. A mintatervezésemben én is megfogalmaztam a saját szimbólumaimat, amelyek nekem fontosak, meghatározóak az életemben. Ezeket felhasználva készítettem el a mintákat, melyek mind elmesélnek rólam valamit. Továbbmenve az a gondolat érdekelt, hogy mikor milyennek mutatjuk magunkat, mikor kit engedünk be a szobánkba. Van, amikor teljesen tiszta, van, amikor ki van díszítve , és van, amikor rendetlen, amikor a gyengeségeinket és legmélyebb érzéseinket is látják. Így csináltam meg a ruhákat, hogy különböző anyagokkal, variálással, rétegződéssel mindig más van előtérben, de mindig ott van az összes része a személyiségünknek. A teljesen mintás look pedig nekem a teljes megnyílást, belső szobámba való beengedést jelképezi.

Varjú Ági