Az Év Baptista Művésze – díjátadó ünnepség

November 16-án, szombaton a Benczúr Palota dísztermének klasszikus falai között került sor az idei baptista művészeti díjak átadására. Az immáron negyedik alkalommal megrendezett díjátadó ünnepségen Papp János egyházelnök köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően Háló Gyula kommunikációs vezető ismertette a díjazás céljait, amelyek a közösségünk művészeinek elismerése és további tevékenységük inspirálása egyházunk vezetősége által.

A díjazottak, dr. Almási Kornél és Mohai Zsófia méltatásait Murányi-Kovács Anita kulturális munkatárs olvasta fel, aki egyben az ünnepség társházigazdája is volt Háló Gyula mellett. A díjakat Papp János egyházelnök és Durkó István missziói igazgató adták át. Az ünnepi perceket kulturális-művészeti-missziós gála követte. Benedek Zalán színész, író, rendező Pilinszky-versekkel, Tóth-Ilkó Zsuzsanna zenetanár, színész musicaldallal örvendeztette meg a közönséget.

Durkó István „Miért van szüksége a missziónak, evangelizációnak a művészetre” címmel tartott rövid előadást, amelyben hangsúlyozta, hogy egyházunk fontosnak tartja művészeinek támogatását, és nagyra becsüli a baptista közösség művészeti értékeit.

Fejérvári Zsolt nagybőgőművész csodás a cappella játékában Bach zenéjét ajándékozta, majd Mikes Balázs grafikus, teológus beszélt művészettörténeti munkásságáról. A művészet és misszió kapcsolatáról szólt az az interjú, amelyet Illési Erika hegedűművésszel és Mikes Balázs teológussal Rédl Ádám, a Baptista Rádió főszerkesztője vezetett.

Az ifjú zongoraművész, Demeter Áron Csajkovszkij–Pletnev Diótörő című koncertszvitjéből remekelt, őt a díjazottak, dr. Almási Kornél és Mohai Zsófia követték bizonyságtételeikkel a művészet és az istenkapcsolat vonatkozásában.

Az ünnepség végén D. Nagy Imre orvos, író minden jelenlévőt megajándékozott Vendégségben című kötetének egy-egy példányával. A program a Vadászteremben megrendezett fogadással zárult, ahol a meghívott vendégek gratulálhattak a díjazottaknak, illetve alkalmuk volt az ismerkedésre, baráti kapcsolataik elmélyítésére.