Pengetőstalálkozó Pesterzsébeten

„Zeneszóval zendül a zsoltár és fennen száll az énekszó…”

Így kezdődik Händel Ünnepi zsoltár című gyönyörű éneke, és ez valósult meg november 12-én Pesterzsébeten, ahol zendült a zsoltár és szállt az énekszó.

Az alkalmon szolgált a Budapesti Baptista Egyházkerület 11 gyülekezetének pengetőszenészeiből alakult zenekar, kiegészülve a felvidéki Szentpéterről érkezett zenészekkel, akiknek ezúton is köszönjük, hogy nem sajnálták sem a fáradságot, sem az idejüket.

Katona Béla helyi lelkipásztor köszöntését követően a zenekar szóvivője – Kovács Ferencné, aki Aszódról érkezett – köszöntötte a gyülekezetet, és elmondta, hogy „a mandolinzene újra virágkorát éli”, majd részletes tájékoztatót adott a közreműködő szolgálattevőkről.

A zenekart Bíró Zsuzsa monori karmester vezette, aki határozottságával, rátermettségével és zenei felkészültségével szólaltatta meg a zenekart.

A szebbnél szebb evangéliumi énekfeldolgozások között hangzott el Katona Béla helyi lelkipásztor igehirdetése, amit további prózai szolgálatok követtek. Költeményt mondott Petrik Ádámné és Petrik Károly, bizonyságot tett Surányi Gábor, és a zenekart bemutatta Kovács Ferenc.

Az önálló zenekari szolgálatok mellett együtt zenélt és énekelt a lelkes gyülekezet. Lélekemelő volt, amikor felcsendült – a szinte már ősinek számító – hangszerekkel a régi ismert baptista ének: „Jöjjetek vígan, zengjük el, Isten szeret”.

Katona Béla lelkipásztor zárszavával és imájával ért véget az alkalom, amelyet a helyi testvérek szeretetvendégsége követett.

(forrás: Rottenhoffer Sándor)